Лого Подари емоция_запазен знак_БЕЗ фон

Подаръци за Годишнина от сватбата

Христина Лакева
Аз съм Христина Лакева и приятелите ме наричат ЕМОЦИЯТА. Обичам и умея да вълнувам. Създател съм на услугата Подари емоция, с която организираме изненади и изживявания за любими хора, по различни поводи.

От първата до Платинената годишнина. Кога какво празнуваме? (част 1)

Докато времето неумолимо минава, любовта ни се развива и расте, и всеки преминат годишен юбилей е повод за радост, гордост, размисъл и празнуване. Докато стъпваме по този път на съвместен живот, различните годишнини от сватбата ни превръщат в свидетели на нашата обща история. Те ни предлагат възможността да се отпуснем и да се възпоменаваме, да отбележим постиженията си и да подновим обещанията си.

Годишнините от сватбата не са просто дати в календара. Те са символ на неизмеримата сила на любовта и предизвикателствата, пред които сме се изправяли заедно. В тази блог статия ще се впуснем в едно пътешествие през различните годишнини и ще открием най-добрите начини да ги празнуваме и отбележим.

Тъй като има разминаване между английските и американските наименования на различните годишнини от сватбата, напълно е възможно вие вече да сте чували и дори да сте отбелязвали някои варианти. Но за да разбулим цялата мистерия, ето пълният им списък:

1-ва годишнина от сватбата – Хартиена / Памучна

Първата година от брака е най-трудна, но вие сте се справили! За да отбележите тази специална дата, можете да подарите часовници, хартиени изделия или златен накит. За жената, букет от трицветни теменужки е прекрасен избор.

2-ра годишнина от сватбата – Памучна / Хартиена

Празнувайте в уединение и изненадайте партньора си с памучни или сламени изделия, порцеланови предмети или гранатени бижута. Не забравяйте за саксия с цветето Космос.

3-та годишнина от сватбата – Кожена

Третата година от брака може да бъде предизвикателна, но не се плашете да я посрещнете със смелост. Изберете подаръци от кожа, стъкло, кристал, перли или нефрит. А за дамата – не забравяйте за букет от фуксии.

4-та годишнина от сватбата – Ленена / Цветно-плодова

Празнувайте разцъфването на брака с цветя и плодове. Подарете букет с любимите цветя на вашата половинка и насладете се на кошница с плодове. Копринени изделия или накит със син топаз или син цирконий също са страхотен избор.

5-та годишнина от сватбата – Дървена

Половин десетилетие семеен живот е почит към връзката ви. За тази годишнина, сувенири от дърво, сребърни или тюркоазени накити са прекрасен избор. За дамата, един огромен букет маргаритки ще бъде приятно изненадващ жест.

6-та годишнина от сватбата – Желязна / Захарна

Празнувайте в уединение и подарете нещо, което е в стилa на вашия партньор. Изберете бижу с аметист, купете билети за кино или театър, или изненадайте го с кутия пълна с бонбони, символизиращи сладостта на брака ви. Ковано желязо, символ на силата и късмета ви, също може да бъде прекрасен подарък.

7-ма годишнина от сватбата – Медна / Вълнена

Празнувайте за щастието, че сте срещнали своя партньор. Подарете практични вещи, свързани с интересите на вашия любим човек и се замислете за бижута с оникс.

След като преживяхте първите седем специални годишнини, е време да разкрием какви са традициите и подаръците за следващите етапи.

8-ма годишнина от сватбата – Бронзова / Солена

Тази годишнина символизира хармонията, която сте намерили във връзката си. За да отбележите това, можете да подарите бронзови изделия, особено антики, които са вълнуващ и стилен избор. Освен това, ленени или дантелени аксесоари като пердета, бельо или ръкавици също са подходящи подаръци.

9-та годишнина от сватбата – Керамична / Медна

Продължавайки напред, стигате до 9-та годишнина, която е символизирана с керамика и мед. Подарете кожени или керамични изделия, които излъчват лукс, автентичност и впечатляваща красота, точно като вашата връзка на този етап.

10-та годишнина от сватбата – Тенекиена / Алуминиева Поздравления! Стигнахте до 10 години във вашето съвместно пътуване, което е почит към вашия силно устойчив и красив брак. Тази годишнина се свързва с тенекия и алуминий, които представляват първия основен камък на вашата връзка. Подарете на вашата любима жена нещо специално като диамант, символ на продължителността и красотата на вашата любов. За мъжа, подходящи подаръци могат да бъдат ръкавели, часовник или вещ от алуминий. Цветовете на деня са сребърно и синьо, а цветето – жълта нарциса, които могат да бъдат използвани за декорация и подаръци.

Шоколадово сърце с чукче е вкусна, запомняща се и атрактивна изненада – подарък, който е подходящ за всяка една Годишнина от сватба. В него може да сложите бижу, картичка, снимка от сватбата или пари…

11-та годишнина от сватбата – Стоманена

Както стоманата, вашето съчетание е неподвластно на времето. Това е причината да се радвате на всеки елемент, включващ стомана, който може да бъде подарен. Изберете модерно бижу или гравиран пръстен със стоманени елементи. Тюркоазът или цитринът също са отличен избор. Завършете празненството с китка от грамофончета.

12-та годишнина от сватбата – Копринена

Вашият брак е изискан и нежен като коприната и скъпоценните камъни. Затова изберете подаръци като накит с перли, нефрит или опал, както и цветни полускъпоценни камъни като циркон, берил и топаз. Копринени изделия също ще са чудесен избор. За да добавите още цвят и изтънченост, не забравяйте божурите.

13-та годишнина от сватбата – Дантелена

Не бъдете фаталисти, а станете авантюристи! В тази годишнина можете да експериментирате с необичайни подаръци като плюшено мече, еротичен костюм, щампована тениска или палто от норка. Важното е те да са от текстилна материя.

14-та годишнина от сватбата – Слонова кост

По традиция, на този ден се подаряват златни накити или вещи, които имитират слонова кост.

15-та годишнина от сватбата – Кристална / Стъклена

Вашата любов е чиста и искряща като кристал, затова традиционният подарък за тази годишнина включва вази, чаши, свещници и други предмети от кристал или стъкло. Също така, като символ на времето, което сте прекарали и на бъдещето, което ви предстои заедно, подарете си часовници. Не забравяйте класическия букет от червени рози и аксесоарите в червен цвят. Защо не изненадате партньора с по-специален сватбен пръстен по случай юбилея?

20-та годишнина от сватбата – Порцеланова

Вторият крайъгълен камък на брака. Този юбилей трябва да бъде отбелязан с ангажимента, който сте поели един към друг – да прекарате живота си заедно. Символът на тази годишнина е порцеланът – изящен, елегантен и деликатен, точно като вашата любов. Накити от платина също са подходящ избор – силни и устойчиви, точно като вашата връзка. Организирайте пищно тържество в цветовете смарагдово зелено и бяло.

25-та годишнина от сватбата – Сребърна

Четвърт век, прекаран с един човек – това е достоен повод за празнуване! Традицията на 25-тата годишнина произлиза от Германия, където жената в семейната двойка е “коронясвана” със сребърна корона на главата в този ден. Това е третият крайъгълен камък на брака. Всичко сребърно е актуално – прибори, бижута, запалки, ръкавели, декорации, дори звездна прах по масите.

След дълги години на съвместно пътуване през живота, някои юбилеи се открояват с особена значимост. Днес ще ви представя някои от най-романтичните юбилеи на брака и ще ви дам няколко идеи за подаръци, които ще направят този специален ден още по-изключителен.

30-та годишнина от сватбата – Перлена

След 30 години брак, вие сте преминали през множество изпитания и сте израстнали като двойка. Неговият символ е перлата – израз на неумиращата елегантност и красота. За да отбележите този юбилей, подарете на вашата половинка висококачествени перли или бижута с перли. Те са също толкова вечни и неустоими, колкото и вашата любов. Ако искате нещо по-особено, комбинирайте перлите с диаманти за да подчертаете блесъка на тази специална годишнина.

35-та годишнина от сватбата – Коралова

След 35 години заедно, вашата любов е като корал – устойчива и красива. Ако сте екозащитници и не желаете да подкрепяте издобиването на истински корал, можете да изберете вариант, свързан с морето. Търсете украшения или сувенири, които напомнят за морската обстановка и цветовете на корала. Алтернативно, подарете накит с нефрит или смарагд – два камъка, които също са подходящи за тази годишнина. Букет от 35 цветя, предпочитани от вашата половинка, също ще бъде прекрасен подарък.

40-та годишнина от сватбата – Рубинена

40 години брак е постижение, което заслужава специално отбелязване. Рубинът е символ на огнената и мощна любов, която сте споделили през четири десетилетия. Ако не можете да си позволите истински рубин, подарете нещо в рубинено-червен цвят или някакъв аксесоар, който отразява блясъка и страстта на този камък. Не забравяйте да добавите и букет от латинки – любимите цветя на вашата половинка.

Както вече споменах, юбилеите след 40-та годишнина от сватбата се отбелязват с голямо уважение и обич. Идеалният начин да почетете тези специални моменти е да се съберете със семейството и най-близките приятели. Подарете полускъпоценни камъни или благородни метали, които отразяват дълготрайната и търпелива любов, която сте изградили. Приложете персонален поздрав във формата на стих или песен, който да изрази вашите емоции и благодарност към двойката, която е преминала през толкова много заедно.

Не забравяйте, че тези символи и подаръци са само насоки, истинската стойност на юбилея идва от връзката, която сте изградили. Разберете предпочитанията и интересите на вашия партньор и направете годишнината ви незабравима. След толкова години на общ живот, вие знаете най-добре как да направите този специален ден още по-специален.

След като сте определили каква Годишнина ви предстои на вас или ваши близки, вече може да се замислим и в какво точно да зарадвате празнуващите.

Ето и някои идеи от “Подари емоция”.

Очаквайте и втората част от тази блог статия, в която ще има още много идеи и начините им за поръчка и доставка.

Сподели

error: Съдържанието е защитено!!